Vermogensadvies 2

Hoe beleg ik mijn vermogen zo optimaal mogelijk? Altijd leidend zijn uw wensen en doelstellingen die vertaald worden in een financieel plan. Of anders gezegd: wat zijn de komende jaren uw verwachte inkomsten en uitgaven en hoeveel van uw vermogen kunt u voor een langere periode missen. Vervolgens gaan we op zoek naar een passende verdeling over de aandelen, obligaties, onroerend goed en spaargeld.

Kennismaken?

Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Direct contact

Beleggen doe je dus voor de lange termijn op basis van een planning. Die planning geeft aan hoe lang je het vermogen kunt missen. De grafiek hiernaast geeft aan dat een wereldwijde aandelenbelegging een positief rendement had opgeleverd bij een looptijd van 13 jaar of langer. Zelfs als je gestart was met beleggen in 2000.

Maar de juiste asset-allocatie kiezen is toch heel erg belangrijk? Je moet beleggen in obligaties bij een hoge rente, je belegt in aandelen en vastgoed bij een lage rente en zo zijn er nog een aantal. Het probleem blijft dat je niet weet hoe markten reageren en of de rente als laag of hoog wordt beoordeeld. Kies daarom op basis van je risicohouding en je beleggingshorzion.

In deze grafiek zie je de verschillende rendementen van de verschillende asset-categorieën over de afgelopen jaren. Uiteindelijk rendeert een belegging in aandelen wereldwijd gespreid het best. Wil je minder risico, dan kies je voor meer obligaties.

Een belegger met € 100.000 aan vermogen had in 2020 een verlies van 33,7%. Dit kun je in de grafiek hiernaast aflezen. De rode stippen geven de maximale daling in dat jaar weer. Dat zorgt voor veel onrust.

De grijze kolommen geven het rendement op jaarbasis weer. In 2020 is het uiteindelijke rendement positief, 6,9%. In bijna elk jaar hebben we te maken met een intra jaarlijkse daling. Beleggen doe je voor de lange termijn en korte termijn bewegingen zouden geen invloed moeten hebben op de beleggingsbeslissingen. Vasthouden aan de doelstellingen leidt uiteindelijk tot een positief en beter resultaat.

In de grafiek hiernaast kun je de verwachte rendementen aflezen en maximale winsten per tijdsperiode. Ook de verliezen kun je eenvoudig aflezen.

Maak eens een afspraak om meer te weten te komen over onze aanpak en filosofie. Uw vermogen is belangrijk en stelt u in staat om uw toekomstwensen in te kunnen vullen. Wij helpen u bij het realiseren van uw toekomst.

    Contact opnemen

    Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

    Financiële Planning Specialist

    Bronsweg 7

    8211 AL Lelystad