Familiehypotheek

Overweegt u om een familiehypotheek af te sluiten? Financiële Planning Specialist adviseert en helpt u hierbij. Wij kijken samen met u of een familiehypotheek mogelijk is. We bespreken welke voorwaarden er zijn en maken de benodigde berekeningen om de meest optimale rente te bepalen. De Financiële Planning Specialist stelt de overeenkomst op en zorgt dat alles goed vastgelegd is.

Kennismaken?

Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Direct contact
Familie hypotheek

Lening in familieverband

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een hypotheek tussen de familie. U kunt het zien als een lening in familieverband. Waar u normaal gesproken een lening afsluit bij een bank of hypotheekverstrekker om een woning te kunnen kopen, leent u in dit geval rechtstreeks bij uw familie. U wilt bijvoorbeeld een woning kopen, maar hebt niet voldoende geld. Uw ouders hebben extra geld beschikbaar en willen dat aan u uitlenen. Door het bedrag aan u uit te lenen kunt u een woning kopen.

Vermogen

Een familiehypotheek is met name interessant wanneer ouders al een vermogen hebben opgebouwd in een bv of in privé. Het is niet alleen een oplossing wanneer het kind de hypotheek niet rond kan krijgen, maar het kan ook ingezet worden als belegging. Ouders kiezen er soms bewust voor om een groot bedrag uit te lenen aan hun kinderen.

Familie hypotheek afsluiten

Voordelen familie hypotheek

De familiehypotheek maakt het mogelijk om een huis te kunnen financieren in familieverband in plaats van bij een bank of hypotheekverstrekker. In dat geval kan uw familie u het volledige bedrag of een deel van het bedrag lenen. Op deze manier is er sprake van rentevoordeel. Ouders ontvangen 0% rente op de spaarrekening en kinderen betalen 2% rente aan de bank. Die rentemarge komt op deze manier ten goede aan de familie.

Nadelen familie hypotheek

Over het afsluiten van een familiehypotheek moet altijd goed nagedacht worden. Belangrijk is dat de familieverhoudingen goed blijven. Zeker wanneer er meer kinderen in de familie zijn, is het belangrijk dat er openheid is van zaken en dat afspraken goed worden vastgelegd. Wanneer er onderling geen openheid is of niet iedereen stemt er mee in, dan kan het vervelende familieruzies tot gevolg hebben.

    Contact opnemen

    Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

    Financiële Planning Specialist

    Bronsweg 7

    8211 AL Lelystad