Asset-allocatie

De asset allocatie is de toewijzing van het vermogen aan de verschillende beleggingsmogelijkheden. Dus hoeveel procent van uw vermogen belegt u daadwerkelijk in aandelen of obligaties. Het bepalen van deze verhouding is het belangrijkste onderwerp van de te kiezen beleggingsstrategie. De asset allocatie bepaalt namelijk voor 85% het rendement. Niet in welk aandeel u belegt, maar hoeveel u belegt in aandelen.

Kennismaken?

Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Direct contact
Belasting op vermogen vanaf 2027

Strategische asset allocatie

De strategische asset allocatie is specifiek gericht voor op de lange termijn. De strategische asset allocatie gaat over hoeveel aandelen, obligaties en andere beleggingen u koopt. Dus wij spreiden voor u over verschillende beleggingscategorieën die alle een verschillend risico en rendement hebben. Dit doen wij met als doel om in de toekomst een beleggingsmix voor u samen te stellen die een goede balans heeft tussen het verwachte risico en het verwachte rendement.

Tactische asset allocatie

De tactische asset allocatie is specifiek gericht voor op de korte termijn. Door op korte termijn in te spelen op bepaalde marktomstandigheden kunt u uw portfolio veilig stellen voor de toekomst. Door goed op de markt in te spelen en de markt proberen te timen proberen wij het rendement van uw portfolio te vergroten. Of het risico te verkleinen dat u loopt met uw huidige beleggingen.

Beleggen in BV

Asset allocatie laten doen door FPS Advies

De Financiële Planning Specialist helpt u in drie stappen bij het bepalen van de asset-allocatie:

 • In eerste instantie wordt er een planning opgesteld. Hierin wordt inzichtelijk gemaakt welk deel van het vermogen voor welke periode gemist kan worden. Het inkomen, de renteaftrek, wordt het vermogen in een bv of in privé aangehouden, spelen allemaal mee om te bepalen welk geld waarin belegd kan worden. Veel aandacht gaat uit naar de doelstelling of de wens. Dat kan eerder stoppen met werken, een boot of een vermogen van 1 miljoen zijn. Maar ook een goed pensioen, nu een goed leven of uw kinderen iets schenken. Al deze aspecten bepalen mede de asset-allocatie;
 • De risicohouding bepaalt mede waarin belegd gaat worden. Wordt het 100% aandelen of is een spaarrekening of wellicht een lening aan de kinderen beter passend. De risicohouding wordt aan de hand van diverse gesprekken bepaald. Het risico dat u bereid bent te nemen om uw doelstelling te realiseren;
 • Fiscale en financiële optimalisatie is de laatste stap om het uiteindelijke doel zo effectief mogelijk te realiseren. Belastingen, kosten en dure missers spelen een grote rol. Het minimaliseren van deze factoren is uiteraard belangrijk.

Kunt u hulp gebruiken bij het bepalen van uw asset-allocatie of wilt u advies? Twijfel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij helpen u graag.

  Contact opnemen

  Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

  Financiële Planning Specialist

  Bronsweg 7

  8211 AL Lelystad