Beleggen in bv

Heeft u een eigen bv? En heeft u liquide middelen over? Dan kunt u ervoor kiezen om te beleggen in uw bv. Maar wat houdt dat in? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet u rekening mee houden? Wij leggen het uit.

Kennismaken?

Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Direct contact
Beleggen in BV

Wat is beleggen in bv en wat maakt het interessant?

Beleggen in bv betekent dat u meer rendement probeert te maken van het kapitaal in uw bv. Interessant? Zeker. Ten eerste omdat elke procent extra een soort van ‘gratis’ extra geld is. Of het nu om 2 of 3 procent rendement gaat. In veel gevallen is deels in de bv en deels in privé beleggen optimaal. Dit heeft te maken met de te betalen belasting over het rendement. In de bv is het rendement belast en in privé is uw vermogen belast ongeacht het rendement. Zie ook kapitaal storten in de bv.

Wat zijn de voordelen van beleggen in bv?

Het grootste voordeel is natuurlijk het maken van rendement op uw overtollige geld. Een ander voordeel is dat eventuele beleggingsverliezen te verrekenen zijn. En als u uw geld even veilig wilt stellen op een spaarrekening is dat niet belast met vennootschapsbelasting met de huidige rentestand.

Beleggen BV

Zitten er ook nadelen aan beleggen in bv?

Helaas wel, maar u kunt ze voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan ondoorzichtige beleggingsconstructies en slechte beleggingen. Risico hoort bij beleggen, maar sommige risico’s zijn onverantwoord. Stel dat een partij u 8 procent rendement biedt, dan kunt u zich al bedenken dat dit wel een erg optimistische doelstelling is. Als het te mooi is om waar te zijn, is dat het vaak ook. Het vraagt daarom zeker enige kennis van hoe deze markt in elkaar zit. Zo kunt u uzelf behoeden voor ondoorzichtige en slechte belegginsconstructies.

Waar moet u op letten als u gaat beleggen in bv?

Beleggen in bv heeft te maken met emotioneel en rationeel handelen. Wanneer u bijvoorbeeld 100 duizend euro belegt, kan dat een euforisch gevoel opleveren. Door dit soort emoties neemt u wellicht te veel risico. Maar pas op, handelen uit emotie is niet de juiste tactiek als het gaat om beleggen, of het nou in privé of in de bv is. Probeer altijd rationeel te blijven handelen en uw emotie niet leidend te laten zijn. Beleggen in de bv en in privé vraagt om een rationele blik.

Beleggen in bv? Financiële Planning Specialist helpt u

Wilt u gaan beleggen in uw bv? Wij helpen u hierbij. Onze begeleiding begint altijd met een planning. Het doel is om netto zo veel mogelijk over te houden. We kijken naar hoeveel geld er nodig is en maken alles inzichtelijk. Ook bespreken we met elkaar hoeveel risico u bereid bent te nemen. De Financiële Planning Specialist is het hele proces betrokken en staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Vraag nu een eerste gratis adviesgesprek aan via 06-41717904 of mail naar informatie@fpsadvies.nl.

    Contact opnemen

    Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

    Financiële Planning Specialist

    Bronsweg 7

    8211 AL Lelystad