Kapitaal storten in bv

Heeft u een eigen bv? En heeft u vermogen in privé? Dan kunt u extra kapitaal in uw bv storten. Dit is mogelijk via een agiostorting. Wij leggen u uit wanneer dit goed is om te doen en waar u op moet letten.

Kennismaken?

Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Direct contact

Waarom kapitaal storten in bv?

Sinds oktober 2012 bent u niet meer verplicht om het equivalent van 40.000 gulden als kapitaal in uw eigen bv te storten. U kunt ook volstaan met een storting van € 0,01 op 100 uitgegeven aandelen. Toch kan het aantrekkelijk zijn om meer kapitaal in de onderneming te storten. Dit hangt ook af van de structuur en de bescherming van het te storten kapitaal tegen de ondernemersrisico’s. Als u een eigen woning koopt kunt u die deels met eigen geld financieren, maar u kunt ook kapitaal in de bv storten en vervolgens weer lenen van de bv. De rente is in dat geval aftrekbaar binnen de fiscale grenzen van de eigen woning regeling. Als u geen belasting meer wilt betalen over uw spaargeld in privé kan het ook een belastingbesparend advies zijn.

Wat zijn de risico’s van kapitaal storten in bv?

Belangrijk is wel dat het storten van kapitaal in de bv op de juiste manier gebeurt. U moet hiervoor de juiste handelingen volgen. Het wijzigen van de statuten kan een voorbeeld zijn van zo’n handeling. Ook gelden er voorwaarden waar u aan moet voldoen om het kapitaal weer uit uw bv te kunnen halen.

Kapitaal storten in bv? Wij helpen u

Wilt u kapitaal storten in uw bv? Laat Financiële Planning Specialist u helpen. Wij begeleiden u van A tot Z in dit proces. We beginnen met het opstellen van een heldere planning. We beoordelen of het raadzaam is om kapitaal in uw bv te storten en hoeveel agiostorting optimaal is. Ook nemen we belangrijke aandachtspunten door. Ons advies is volledig afgestemd op uw situatie en wensen. De Financiële Planning Specialist is het hele proces betrokken en staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Vraag nu een eerste gratis adviesgesprek aan via 06-41717904 of mail naar jaap@fpsadvies.nl.

    Contact opnemen

    Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

    Financiële Planning Specialist

    Bronsweg 7

    8211 AL Lelystad