Begeleiding na afwikkeling nalatenschap

Het verwerken van emoties en het nemen van beslissingen na het overlijden van een geliefde is al moeilijk genoeg. De juridische, fiscale en financiële afwikkeling van een nalatenschap vergt ook nog eens veel tijd. Er moet aangifte erfbelasting worden gedaan, de nalatenschap moet verdeeld worden. En zo zijn er nog talloze onderwerpen die uw aandacht vergen.

Uw financiële positie verandert ook als u erfgenaam bent. Als u een nabestaandenpensioen ontvangt is uw belastbare inkomen hoger. Wat betekent dit voor de diverse toeslagen, de inkomstenbelasting, de eventuele bijdrage voor een zorginstelling?

In veel gevallen zult u ook een deel van een vermogen erven. Wat doet u met dit vermogen, lost u de hypotheek af, gaat u ermee beleggen, stalt u het geld op een spaarrekening, schenkt u elk jaar een bedrag aan de eventuele kinderen.

Kortom, er zijn heel veel zaken die uw aandacht vergen. Wij kunnen u begeleiden na afwikkeling van de nalatenschap en uw financiële en fiscale positie inzichtelijk maken. We geven advies inzake uw vermogen en optimaliseren uw te betalen belastingen. Wilt u er meer over weten, vul dan ons contact formulier in.

    Contact opnemen

    Benieuwd of uw wensen en doelstellingen financieel haalbaar zijn? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

    Financiële Planning Specialist

    Bronsweg 7

    8211 AL Lelystad